KV de Lauwers

Warfstermolen

Algemeen

Korfbalvereniging de Lauwers is een kleine vereniging met 3 volledige team. Twee jeugdteams en 1 senioren team. De jeugdteams spelen op zaterdag en het senioren team op dinsdag. Het seniorenteam is een zgn MidWeekteam (MW).
De jeudteams, de aspiranten en de puppillen zijn volwaardige teams die zowel een veld- als een zaalcompetitie spelen. Het pupillenteam bestaat inmiddels uit 10 ! kinderen.

Vanaf eind oktober tot begin maart wordt er in de zaal getraind en gespeeld. In het voorjaar en (na)zomer wordt getraind en gespeeld op "t Meertenust te Warfstermolen. Dit is tevens de thuisbasis van de voetbalclub VV de Lauwers.

Korfbal is de enige sport waar jongens en meisjes samen in een team sport. Het is dus de sport voor het opdoen van sociale contacten. Korfbal kun je in de zomer en winter kunt spelen: op het veld en in de zaal. Daarnaast is een tactisch en zeer technische sport en sport waarbij je conditie sterk verbeterd. Voor jonge kinderen is het de ideale sport om al vanaf 5-6 jaar te gaan beoefenen !

Welkomsbrief voor nieuwe leden.

Welkom bij korfbalvereniging ‘ De Lauwers’. Wij vinden het fijn dat je besloten hebt lid van onze vereniging te worden.

Onze vereniging heeft op dit moment een aspiranten team, een pupillen team en een senioren team. Je leeftijd ( peildatum is 1 oktober) bepaalt in welk team je speelt.

Welp    : jonger dan 7 jaar

Pupil    : 7 t/m 10 jaar

Aspirant: 11 t/m 14 jaar

Junior   : 15 t/m 18 jaar

Senior  : 19 jaar en ouder

Je lidmaatschap geldt van het moment van aanmelding t/m de 30e juni a.s. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd. Je krijgt binnenkort een contributiekaart waarop vermeld staat welk bedrag je maandelijks aan contributie moet betalen. Beëindiging van het lidmaatschap dient vóór 1 juni van het lopende seizoen schriftelijk(of e-mail) te worden gemeld bij de secretaris. Bij tussentijds opzeggen ben je verplicht de contributie t/m 30 juni te betalen.

Er wordt zowel een zaalcompetitie als een veldcompetitie gespeeld. Op ’t Meertenust , Leegsterweg  13 in Warfstermolen , zijn de veldwedstrijden. De Van der Bijhal te Kollum is de thuishal voor de zaalwedstrijden. Wanneer er een uitwedstrijd is dan wordt er verzameld bij het dorphuis Toutenburg in Burum (Meihuizenstraat). Als er een team te veel spelers heeft, wordt je soms niet opgeroepen voor een wedstrijd. De trainer beslist hierover.

Het wedstrijd en trainingschema met een rij- en wasschema worden via de site: www.kvdelauwers.nl bekend gemaakt. Tijdens de training worden er briefjes uitgedeeld. Hierop staat vermeld hoe laat en waar je vandaan wordt gehaald. Er wordt van je verwacht dat je op dit tijdstip aanwezig bent.

De vereniging zorgt voor een t-shirt  (blauw/wit), je moet zelf voor een kobalt blauw rokje (meisjes) of kobalt blauwe broek (jongens), voetbalschoenen (veld) of sportschoenen (zaal) zorgen. Bij de sportkledingzaak V&B in Buitenpost is de kleding te verkrijgen.

Elk jaar vindt er aan het einde van het seizoen, laatste zaterdag van mei, een gezamenlijke activiteit plaats voor alle leden en supporters van de korfbalvereniging. Je krijgt te zijner tijd hier meer informatie over

Wij wensen je een sportieve en plezierige tijd bij korfbalvereniging 'De Lauwers’ !

Het bestuur.

Het bestuur van KV De Lauwers bestaat uit:

Voorzitter                      : Roel de Haan                          0594-688803

Penningmeester          : Jan Theunis Zuidema              0594-687024

Secretariaat                 : Johannes van der Heide         0594-688570

Wedstrijdsecretariaat   : Korien Boerema

Bestuurslid                   : Jolanda de Vries                     0594-849907