KV de Lauwers

Warfstermolen

D-Pupillen ongeslagen kampioen!

l_d1-wss_d1 8.jpg

Zaterdag 11 maart 2017 in de thuishal in Kollum was de tegenstander WSS D1 uit Oude Pekela. Er waren veel supporters om de girls aan te moedigen. In het begin was het spannend want de tegenpartij wist telkens weer gelijk te maken, maar de Lauwers bleef rustig en wist later de kansen wel af te maken, soms haperde het even in de verdediging. De ruststand was 7-3. In de tweede helft nam de Lauwers een grotere voorsprong en de eindstand die op het bord stond na het fluitsignaal van de scheidsrechter  was 14-5.

Het was een leuke wedstrijd al  hadden ze in het begin wel wat last van de zenuwen.

Maar we zijn kampioen!!!!

Meer foto's van de wedstrijd zijn te zien in het fotoboek: klik hier voor de foto's

Winst Voor de pupillen tegen WSS D1

Zaterdag 26 september vertrokken we al vroeg naar Oude Pekela hier moesten we spelen om 10.00 uur. Thuis hebben we gewonnen en we dachten dit wordt een makkie maar dat was niet waar. We kwamen achter te staan (1-0) maar Laura Zuidersma maakte gelijk (1-1) toen kwam WSS weer op voorsprong maar Fransisca wist vlak voor rust de stand weer gelijk te trekken. (2-2)

Na rust kwam er een sterker  Lauwers team uit de kleedkamer en door goed te verdedigen en de bal goed rond te spelen kwamen er kansjes voor de Lauwers en door goed aan te geven kon Anna Verbruggen 3 doelpunten maken en gingen we met de winst naar huis. WSS wist de 2e helft geen doelpunten meer te maken.  De inzet was van iedereen 100%. De eindstand was 2-5.

Doelpunten gemaakt door Laura Zuidersma 1x-Ftansisca Feddema 1x-Anna Verbrugen (3x).

We staan nu op een mooie 2e plaats. Zaterdag spelen we onze laatste veldwedstrijd van de najaarscompetitie tegen Zunobri D1.

Verlies en winst voor D-Pupillen tegen Nic/Alfa College D2

De wedstrijd was eerst uitgesteld omdat Nic geen team op de been kon brengen.

De wedstrijd werd nu gespeeld op woensdagmiddag om 15.00 uur. Het was wel een gelijk waardige tegenstander en één jongen maakte duidelijk het verschil bij Nic. We hebben telkens voor gestaan maar konden deze voorsprong helaas niet behouden de stand was dan ook 5-7. Wel was de inzet prima en kun je duidelijk  voor uitgang zien. Zaterdag 19 september speelden we weer tegen Nic .

We vertrokken naar Groningen en daar werd de wedstrijd gespeeld onder prachtig zonnig weer.

De Lauwers was goed bij de les en het verdedigen ging ook prima. De ruststand was 3-3, en de Lauwers kwam op voorsprong en wist deze te behouden en er werd gewonnen met 6-7 een zeer spannende wedstrijd en een goed geconcentreerd team. Beide ploegen waren zeer goed aan elkaar gewaagd en deze keer gingen de punten mee naar de Lauwers.

De doelpunten werden gemaakt door: Jenna Boersma 2x –Anna Verbruggen 2x- Liedeke Bakker 1x-Ilze Kuiken 1x- Laura Zuidersma 1x.

Gelijk spel tegen Zunobri D1

De tweede wedstrijd moesten we naar Zuidhorn en spelen tegen Zunobri D1 op een kunstgrasveld wat even winnen was en als je viel wel erg zeer deed.

We kwamen voor te staan door een afstand schot van Anna Verbruggen, maar hierna wist Zunobri 3x een tegen doelpunt te maken en stonden we in de rust met 3-1 achter. Hierna wist Anna Verbruggen de stand weer terug te brengen nar 3-2, er werd ook nog een strafworp gemist. Het werd 4-2 het verschil zat hem de heren. Hierna wist de jarige Liedeke Bakker 2 maal haar kansen goed af te maken en stonden we gelijk 4-4. Door even niet goed op te letten werd het 5-4. Het was erg  spannend en de Lauwers  wist goed de bal te onder scheppen en Ilze Kuiken trok de stand weer gelijk 5-5. WE maakten nog een doelpunt van verre afstand maar deze werd afgekeurd. De laatste minuten stortregende het maar onze meiden bleven doorvechten en er zat bijna nog een overwinning in.

Een prima wedstrijd waarin werd gestreden tot aan het eind.

Mooie winst in Britsum

Knap gewonnen in Britsum

We gingen afgelopen zaterdag (16 mei) naar het korfbalbolwerk in Britsum, naar CSL.  Hoewel het miezerde hadden onze dames er zin in. En dat bleek, al na 3 minuten scoorde Lydia de 0-1 voor ons. Dat was een meevaller dachten we maar de meisjes van CSL vielen ook niet echt aan althans weinig doelpogingen en we verdedigden zeer goed. Ook wij kregen kansen maar ook die gingen er niet in. Totdat er een mooie aanval de bal via Anne weer bij Lydia kwam; 0-2  werd het (nog) niet.

Lees meer...